Stichting Theater Stuiter // 020-642 88 96 // theater@stuiter.nl

 

Geniet van Middeleeuwse verhalen

 

Drie vrienden houden van dikke boeken vol spannende verhalen. Eigenlijk moeten ze hun ganzenveren in de inkt dopen en de verhalen uit de boeken overschrijven op vellen perkament. Van die vellen worden nieuwe boeken gemaakt. Zo worden de verhalen niet vergeten.

Het drietal wil de verhalen liever naspelen dan overschrijven. Dan gaan perkament en ganzenveren aan de kant. Meteen veranderen ze met het grootste gemak in avontuurlijke ridders, koene jonkvrouwen of wonderbaarlijke verschijningen. Ze kunnen worden wat ze willen: Karel de Grote, de slimme vos Reinaert, een verliefde minstreel. Ze spelen zelfs Middeleeuwse kluchten. Steeds kan hun publiek kiezen welke verhalen ze tot leven brengen. En dat niet alleen: het publiek kan zelf meespelen.

 

Houden de  vrienden zo voldoende tijd over om verhalen over te schrijven? Eén van hen heeft al eens laten vallen dat hij een nieuwe manier weet om verhalen te kopiëren. Hoe moet het dan verder met de drie vrienden?

 

Boekenfabriek is een kennismaking met verhalen uit de Middeleeuwen en met een grote verandering aan het eind van die periode.

Boekenfabriek

voor iedereen vanaf 9 jaar

 

afhankelijk van de ruimte

 

theater, aula of gymzaal

 

ca. 60 minuten

Speelperiode: vanaf 3 december 2018.

Try-outs: 3 t/m 23 december 2018.

 Volg Stuiter op facebook