Stichting Theater Stuiter // 020-642 88 96 // theater@stuiter.nl

 

Over een Romeinse bibliotheek.

 

Ga tweeduizend jaar terug in de tijd! Wist jij dat Nederland toen nog niet bestond? De Romeinen hebben dan het zuiden veroverd van wat later Nederland zal worden. Julia woont daar, in Noviomagus om precies te zijn. (Dat noemen we nu trouwens Nijmegen.) Julia is een wees; ze heeft geen idee wie haar ouders zijn. Ze is heel nieuwsgierig. Misschien was haar vader wel een Germaanse krijger, haar moeder een Egyptische prinses, en reden ze samen op een olifant over de Alpen!

 

Er is alleen één probleem: ze kan niet even haar computer aanzetten en met één druk op de knop naar Internet. Hoe komt Julia dan aan informatie over haar afkomst in een tijd zonder computer en mobieltjes? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Op een dag hoort Julia de mensen praten over een Romeinse man, Crassus. “Een chagrijnige oude zeur, bij wie je maar beter bij uit de buurt kan blijven!” Maar… zijn huis schijnt heel bijzonder te zijn. Het heeft een kamer die alle informatie ter wereld bevat: zijn bibliotheek. Daar moet Julia zijn! Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op onderzoek. Lukt het haar om de bibliotheek van Crassus te vinden? En vindt ze daar antwoord op haar vragen?

 

Net als bij alle producties van Theater Stuiter speelt het publiek ook bij Julia’s zoektocht een belangrijke rol.

 

Na producties over de Nederlandse geschiedenis in de 16e-, 17e- en 20ste eeuw duikt Theater Stuiter met LEESPALEIS dieper in het verleden, en beantwoordt de vraag: wat hebben de Romeinen ons gebracht aan verhalen, informatie en de mogelijkheid om dit allemaal te bewaren.

 

LEESPALEIS

Speelperiode: vanaf 11 december 2017.

Try-outs: 11 t/m 24 december 2017.

 Volg Stuiter op facebook