Geniet van Middeleeuwse verhalen

Will, Art en Laurens-Jan hebben nog veel te doen. Spannende verhalen liggen te wachten. Met ganzenveren gedoopt in inkt schrijven ze de verhalen over. Wat een klus om zo de verhalen te bewaren!
In plaats van schrijven over koningen, dieren en andere bijzondere figuren, zouden ze liever zelf veranderen in Karel de Grote, de slimme vos Reinaert of een andere wonderbaarlijke verschijning. Ganzenveren aan de kant, zwaarden in de hand! Het drietal speelt met veel plezier avontuurlijke ridders, dappere jonkvrouwen of verliefde minstrelen. Ze laten je genieten van spannende avonturen of een middeleeuwse klucht. En dat niet alleen: jij helpt mee door te kiezen welke verhalen tot leven komen. Je kunt zelfs in een verhaal stappen en meespelen!

foto: Jan Peter Oelen

Houden Will, Art en Laurens-Jan nog wel voldoende tijd over om verhalen te kopiƫren? Dat overschrijven duurt ook zo lang. Laurens-Jan weet misschien iets nieuws waarmee hij veel sneller verhalen kan kopiƫren.

Boekenfabriek is een kennismaking met verhalen uit de Middeleeuwen en met een grote verandering aan het eind van die periode.

WieIedereen vanaf 9 jaar
AantalAfhankelijk van de ruimte
RuimteTheater, aula of gymzaal
DuurCa. 60 minuten

tekeningen: Whodith, Judith Schmidt

BOEKENFABRIEK was o.a. te zien in het Noord-Hollands Archief in Haarlem, Museum Elburg, en Museum Meermanno in Den Haag.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Haarlem.