Doe mee met een beroemd sprookje vol kattenkwaad.

Er was eens een kat die vol verbazing naar de mensen kijkt. “Ze zijn onhandig en dom”, zegt hij, “en ze kunnen niet eens zelf een muis vangen. Neem nu mijn baasje Karel; een hele aardige jongen, maar zonder mijn hulp krijgt hij het heel moeilijk. Daarom ga ik hem helpen. Zo kan hij, dankzij mijn ‘kattenslimheid’, alles krijgen wat hij wil”. De kat gaat aan het werk en probeert Karel te helpen. Dat is helemaal niet makkelijk, maar gelukkig is er hulp. De kat ontmoet boeren, een muis, koninklijke hoogheden, een reus, … en wie weet kunnen jullie ook wel wat doen!

Foto’s: Ferry van slooten

Kat kan alles is een bewerking van het sprookje De gelaarsde kat, en gaat over de voor- en nadelen van alles doen om je zin te krijgen. Bovendien ervaart het publiek hoe het is om midden in een sprookje te staan en daarin mee te spelen. 

WieIedereen vanaf 4 jaar
AantalAfhankelijk van de ruimte
RuimteTheater, aula of gymzaal
DuurCa. 50 minuten
Tekeningen:
Whodith, Judith Schmidt

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdamsche Fonds, mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Carel Nengerman Fonds, Het Nieuwe Stadsweeshuis, J.C. Ruigrok Stichting, Stichting Medemens, Triodos Foundation en het Vfonds

J.C. Ruigrok stichting